Tapas & Sangria

OVER DEZE VOORSTELLING

26

december

Over het stuk

De gewone Vlaamse familie Verbrugge, die ieder jaar naar Blankenberge op vakantie gaat, heeft nu geboekt in Mallorca. Of liever, de zoon heeft geboekt en wel met voorbedachten rade om bij zijn ex- liefje te kunnen zien.
De familie bestaat uit oma, haar twee dochters Nora en Els, Alfred de man van Nora, en Ronny, de zoon van Alfred en Nora. Nora speelt de baas over haar man, Alfred. Els is een lerares en volgens oma te preuts om aan een man te geraken, maar… ze raakt schijnbaar toch in vervoering door de Duitse toerist Fritz Grotz. Lieve, het (ex)liefje van Ronny, en haar moeder, een weduwe op mannenjacht, verblijven in hetzelfde Pension Maria. Fritz Grotz lijkt haar een makkelijke prooi.
Het klikt hoegenaamd niet tussen de twee families en oma doet er nog een schepje bovenop. De hoteleigenaar Juanito en zijn dienstmeisje Rosita moeten zorgen dat iedere vakantieganger tevreden is en zij moeten de naam van “Pension Maria” hooghouden.
Het stuk is een (k)luchtige komedie met veel onderbroekenlol en zelfs “zonder - broeken - lol”. Maar allerlei gekke, doorgedreven vakantietoestanden maken van het geheel een toneelvoorstelling die je lachspieren meer dan eens op de proef zullen stellen.

Vorige voorstelling

Deze voorstelling nam plaats op Kerst 2017.