Koken met Elvis

OVER DEZE VOORSTELLING

06

april

Over het stuk

Koken met Elvis handelt over een gezin bestaande uit een moeder die veel drinkt, een door koken en eten geobsedeerde tienerdochter en een verlamde vader, die voor zijn auto-ongeluk als Elvis-imitator grote successen boekte.
Wanneer moeder thuiskomt met de veel jongere Yoeri, beroepshalve eveneens met eten bezig, vinden er verschuivingen plaats in het wankele gezinsevenwicht. Moeder en dochter vechten om de aandacht van de nieuweling, terwijl vader niet anders kan dan toekijken vanuit zijn rolstoel. De driehoeksrelatie die ontstaat tussen moeder, dochter en de vriend leidt tot een schokkende ontknoping, waarin duidelijk wordt dat het credo “eten of gegeten worden” meer dan ooit van toepassing blijkt te zijn.
“Koken met Elvis” is een gitzwarte en snoeiharde tekst van de hedendaagse Engelse schrijver Lee Hall. Lee Hall wil met “Koken met Elvis”, in-your-face theatre brengen. Hij wil rebelleren tegen de bestaande toneeltraditie die hij te braaf en onwerkelijk vindt.
In-your-face theatre heeft als kenmerk: shockerend, absurd maar confronterend materiaal op de scène te brengen. Lee Hall doet dit door herkenbare verhalen te brengen die de nadruk leggen op het ongewone in gewone mensenlevens, doorspekt met de muziek van “The King Of Rock & Roll” Elvis Presley.

Vorige voorstelling

Deze voorstelling nam plaats op Pasen 2018.